Comissions

Estem organitzats en comissions, que són les encarregades d’ocupar-se dels temes que es decideixen en assemblea.

Durant el primer trimestre, cada comissió presenta els objectius, calendari i pressupost necessari per tot el curs; tot això es revisa i s’aprova en assemblea.
L’última assemblea de curs la fem al mes de juny. És el moment de fer balanç i veure què podem millorar de cara el curs vinent.

La Coordinadora està formada per un representant de cadascuna de les comissions més el representant de l’AFA al consell escolar. Coordina el treball entre les comissions i fa d’interlocutora de l’AFA amb l’escola, a la vegada que ajuda a enfortir-ne els vincles.

Si vols ser soci de l’AFA és molt fàcil: només cal ser pare o tutor legal d’un alumne i pagar la quota anual per família.

Activitats Familiars

Fomentem la relació entre famílies de l’escola, creant xarxa i afavorint la participació mitjançant activitats lúdiques, culturals i de contacte amb la natura.

Comunicació

Perquè les famílies estiguin ben informades de les activitats de l’AFA i d’altres d’interès general, gestionem diferents canals de comunicació: web, cartells, whatsapps…

Extraescolars

Complementem l’horari lectiu amb propostes enriquidores pels aprenentatges segons les demandes de les famílies i en línia amb el model pedagògic del centre. Coordinem i gestionem: acollides (matinals i de tarda), extraescolars (circ, escacs, cinema, teatre, esports, anglès, robòtica, música…), casals i colònies d’estiu.

Festes

Treballem per cohesionar la comunitat educativa compartint les festes tradicionals. Participem activament amb l’escola en l’organització de les festes durant el curs escolar: Nadal, Carnestoltes, Sant Medir, Sant Jordi, final de curs…

Gènere i coeducació

Donem suport a un model d’escola coeducativa, des d’una mirada igualitària i interseccional. Promovem activitats que apostin per la inclusió i fomentem la mirada de gènere en els diferents contextos de la vida escolar.

Inclusió i mobilitzacions

Volem potenciar un model educatiu públic, universal, gratuït, feminista, inclusiu i de qualitat i ens sumem als diferents moviments que el promouen: coordinadora d’AMPES de Gràcia, Assemblea Groga, FAPAC, coordinadora de comissions d’inclusió de Gràcia…

Migdia

Gestionem el servei de migdia vetllant pel benestar dels infants durant l’estona del menjador, l’esbarjo i el descans, garantint la continuïtat amb el model pedagògic de l’Univers. Per això ens ocupem de procurar un menjar saludable i variat, i treballem per garantir un servei de monitoratge i acompanyament de qualitat.

Participació

Dinamitzem les vies de participació entre famílies, escola i AFA. Creem complicitats entre la línia pedagògica del centre i les inquietuds de pares i mares (xerrades, aules obertes, tallers, projectes conjunts…). Incentivem la participació activa a l’AFA.

Tresoreria

Gestionem l’economia de l’AFA de manera transparent, democràtica i eficient.

A %d bloguers els agrada això: