Qui som

Photo by cottonbro on Pexels.com

Creixem junts?

L’AFA de l’escola Univers es una entitat sense afany de lucre que agrupa les famílies de l’escola. Som l’òrgan de coordinació, relació i participació de les famílies amb l’escola.

Formada per pares, mares i tutors legals que volen participar en els temes que afecten l’educació dels nostres fills i filles.

Som persones que, de forma voluntària, treballem perquè funcionin serveis com el menjador, les activitats extraescolars, l’acollida de matí, els casals de vacances i el pati obert. Dediquem part del nostre temps a organitzar activitats de formació o de lleure com xerrades, tallers, festes i sortides.

També ens impliquem en organitzar diferents tipus de mobilitzacions per reclamar que construeixin la nova escola. Finalment, ajudem a l’escola en tot el que necessita: organitzant voluntariat per determinades necessitats (com per exemple construint mobiliari pels ambients), fent el seguiment del projecte de construcció de la futura escola, assecant bassals els dies que plou, vetllant per tenir un pàrquing de bicicletes i patinets, o el que calgui.

El nostre objectiu principal és contribuir a construir la millor escola possible pels nostres infants.

Quantes més famílies siguem, més rica i plural serà l’AFA

L’assemblea és básica per la nostra organització; és l’espai on decidim, definim els objectius, prioritzem i aprovem el pressupost de l’AFA per cada curs escolar.

Quan assistim a les assemblees podem participar, de manera directa, en totes les decisions que es prenen a l’AFA.

Com treballem?

Estem organitzats en comissions, que són les encarregades d’ocupar-se dels temes que es decideixen en assemblea.
Durant el primer trimestre, cada comissió presenta els objectius, calendari i pressupost necessari per tot el curs; tot això es revisa i s’aprova en assemblea.
L’última assemblea de curs la fem al mes de juny. És el moment de fer balanç i veure què podem millorar de cara el curs vinent.
La Coordinadora està formada per un representant de cadascuna de les comissions més el representant de l’AFA al consell escolar. Coordina el treball entre les comissions i fa d’interlocutora de l’AFA amb l’escola, a la vegada que ajuda a enfortir-ne els vincles.

Si vols ser soci de l’AFA és molt fàcil: només cal ser pare o tutor legal d’un alumne i pagar la quota anual per família.

Què fem?

Consell Escolar

Participem en la presa de decisions que afecten els nens i les nenes mitjançant un representant al Consell Escolar del Centre.

Activitats

Gestionem i supervisem les activitats fora de l’horari escolar: menjador, activitats extraescolars, servei d’acollida de matí i casals de vacances.

Festes

Conjuntament amb l’escola, organitzem festes, fem el seguiment de les obres de la futura escola, vetllem pel desenvolupament de l’Agenda 21 en temes de medi ambient…

Relacions externes

Mantenim relacions externes amb agents locals, com Associacions de Famílies d’altres escoles del districte.

Formació de les famílies

Impulsem la formació de les famílies, a través de xerrades, tallers, etc.

Sortides familiars

Realitzem activitats lúdiques, com ara sortides familiars.

A %d bloguers els agrada això: