Aprovacio Projecte de Llei de Contractes i Serveis a les Persones

Benvolgudes famílies,

A finals d’aquest mes de juny el Govern català pretén portar al Ple del Parlament per a la seva aprovació el Projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones. Aquest projecte de Llei, que està essent inèditament ignorat per gran part dels mitjans de comunicació, implica el paquet de mesures d’externalització més gran que ha fet el Govern de Catalunya en educació, salut i altres serveis bàsics dirigits a les persones.
Pel que fa a l’educació, aquesta llei cobrirà legalment el que el Decret de Menjadors-aturat pel rebuig ferm de tota la comunitat educativa de l’escola pública-no va aconseguir desplegar ja que no tenia un marc legal de referència on desenvolupar-se.
La llei, a banda de cobrir la licitació del temps del migdia, també servirà per externalitzar serveis com: serveis d’ensenyament preescolar, serveis d’educació especial, serveis de menjars per a escoles, serveis d’ensenyament universitari, serveis de tutoria…
Aquestes externalitzacions suposen que les contractacions es faran a través de licitació pública. Els seus plecs i les garanties de les contractacions seran “tutelats” des de l’Administració Pública (Generalitat o Ens Locals segons qui tingui la competència del servei).
A aquestes licitacions es presentaran en la majoria de casos, les empreses que compleixin els requisits de solvència tècnica i econòmica que l’Administració està acostumada a demanar tractant-se únicament de grans empreses del sector les que podran optar a les licitacions, deixant fora del mercat a petites empreses, cooperatives, associacions…etc. amb la precarització laboral i del servei que això suposa.
Us demanem que des de les xarxes socials feu màxima difusió de la situació i afegiu  els enllaços següents juntament amb els HT #LleiAragones i #FlorentinoBargallo:
Comunicat de la FaPac
Avantprojecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones on podeu consultar tots els serveis que s’externalitzaran
Noticia de LA VANGUARDIA 07/06/19
Des de la Comissió de Mobilitzacions us anirem informant de les properes accions que durem a terme al respecte. Us demanem la vostra màxima col·laboració.
I recordeu que la Lluita Educa!
Per una Escola Pública i de Qualitat. NO! A la externalització dels serveis!!
Comissió de Mobilitzacions
AFA Univers

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: