Formació en Educació inclusiva

Des de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) inaugura el 1er Curs Anual de la FaPaC.
Aquesta primera edició pretén aprofundir sobre “L’educació inclusiva”, ja que entenen que no es pot parlar del dret fonamental a l’educació -universal i gratuïta- si el sistema educatiu públic no és inclusiu. A més, des de la FaPaC saben que la diversitat és un valor fonamental de desenvolupament i progrés humà que ha d’estar integrat dins el nostre sistema educatiu, des d’una perspectiva que no faci diferència entre uns “nosaltres” i uns “ells”.
 Apostar per l’educació inclusiva vol dir treballar per una educació crítica, democràtica i innovadora.
Entre altres qüestions, aquest 1er Curs parteix de la necessitat d’estudiar i comprendre:
  • L’educació inclusiva com a mitjà de transformació i justícia social.
  • Com construïm centres i aules inclusives: una visió més pràctica de l’educació inclusiva.
  • Diferents perspectives de l’educació inclusiva: capacitats,interculturalitat i feminisme.
  • L’educació inclusiva des d’una perspectiva de drets.
El curs es desenvoluparà durant quatre dies (dimarts 5 i 12 de març, i dijous 7 i 14 de març), en quatre sessions diferenciades per blocs temàtics i sempre en la franja horària de 17.30 a 20.30h. L’espai on es faran totes les formacions del curs serà al Centre Cívic de la Lleialtat Santsenca, al barri de Sants de Barcelona (Carrer d’Olzinelles, 31). El Curs també es podrà seguir per modalitat virtual a través d’streaming. És obert a qualsevol persona interessada, però cal inscripció prèvia.
Molt important: Curs amb reconeixement de l’Institut de Desenvolupament Professional (ICE-UB) per a qualsevol persona assistent i/o que segueixi el Curs Anual a través de la modalitat virtual (ambdues opcions amb més del 80% d’assistència o seguiment).
Per tant, s’expedirà un certificat de formació a les persones assistents. A més, el certificat d’aquest curs s’incorporarà directament a l’expedient de formació del professorat assistent. El Curs té els mateixos efectes per al professorat que les activitats incloses en el pla de formació permanent del Departament d’Educació.
Programa complet del curs: https://www.fapac.cat/node/3962777 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: