Sí! L’Univers és escola insubmisa a la LOMCE

El Consell Escolar de l’Univers, va aprovar, per consens, l’adhesió a la Xarxa d’Escoles Insubmises a la LOMCE (XEI). Aquesta plataforma de desobediència, ens acompanyarà tot el temps que haurem de resistir (docents, alumnes i famílies) els embats de la Llei Wert.

Formar part de la Xarxa suposa significar-se públicament en contra de la LOMCE i fer visible el malestar social que provoca aquesta llei que, alhora, menysté el projecte educatiu de la nostra escola i de moltes altres.

Ser una escola insubmisa a la LOMCE vol dir que NO VOLEM:

Que l’Univers competeixi amb altres escoles del barri pels resultats acadèmics ni pels recursos econòmics,
Que a les aules s’instauri la dictadura del temari,
Que es segreguin els alumnes entre “llestos” i “tontos”,
Que l’assignatura de religió substitueixi a la de filosofia, psicologia o belles arts,
Etc…..

Per evitar tot això, la Comunitat Educativa de l’Univers ens comprometem, amb aquesta adhesió a la XEI a explorar fórmules de resistència activa que considerem convenients per tal de mitigar els efectes de la llei a les aules.

La Xarxa ha esdevingut un patchwork d’escoles i suports que ens permetrà sentir-nos forts i acompanyats tot el temps que duri l’aplicació de la llei, la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPAC) ha convertit la Xarxa en un dels pilars estrella del “Manual de Resistència Activa” que ha elaborat i que ha enviat a les AMPAs de totes les escoles del territori.

Si voleu seguir de més a prop els moviments i activitats de la XEI us animem a entrar al blog i seguir-ho a twitter:
www.xarxaescolesinsubmises.wordpress.com
@xarxaei

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: