Dissabte 8 de juny a 2/4 de 9 del vespre un nou espectacle artístic protagonitzarà la festa per reclamar la construcció de l’Escola l’Univers

L’artista Mariona Omedes projecta un audiovisual al solar de l’escola l’Univers en motiu de la segona festa reivindicativa.

Si el 2012 l’Associació de Famílies [AFA] de l’escola l’Univers s’incorporava al projecte artístic d’àmbit internacional Inside-Out de l’artista JR amb cinquanta-sis retrats gegants de nens i nenes de 2 a 6 anys al mur del solar del carrer de Bailèn, enguany serà amb l’artista multimèdia, Mariona Omedes, amb qui es realitza una nova acció artística. Omedes, dissenyadora gràfica, il·lustradora i pintora, va rebre el Premi Nacional de Cultura del 2011. Ha treballat, entre altres, al costat de Bigas Luna, José Luís Guerín, Frederic Amat, Manuel Huerga, Mariscal i el Tricicle.
Dissabte, fruit d’un treball conjunt entre l’artista, els infants de l’escola, les famílies i l’equip de mestres, Omedes farà una projecció audiovisual de grans dimensions sobre la paret mitgera del solar on s’ha de construir l’escola nova.
La festa per reclamar la construcció de l’escola serà oberta al barri i començarà a les set de la tarda. A banda de l’acció artística, s’hi faran diverses activitats, com la instal·lació del comptador dels dies que falten per tenir l’escola construïda. Amb aquest, l’AFA vol recordar a l’Ajuntament de Barcelona la necessitat de complir el calendari compromès per construir l’escola i no enrederir més l’assoliment d’una nova escola de dues línies en condicions de normalitat per al barri de Gràcia.
La preinscripció escolar del curs 2013-2014 ha posat de manifest un any més el perjudici per al barri del retard de la construcció de l’Univers. Al sud del districte de Gràcia, l’oferta de places públiques ha estat insuficient i s’han hagut de prendre mesures distorsionadores, com augments de ràtio i línies addicionals a d’altres centres del barri.
L’escola l’Univers es troba en barracons des de fa quatre cursos a la Plaça del Poble Romaní fins que no es construeixi l’edifici al solar del capdamunt del carrer de Bailèn. És una de les escoles compromeses al Pla d’equipaments educatius de Barcelona i com a tal havia de ser construïda dins el període 2008-2011. Les famílies de l’escola adverteixen del col·lapse dels barracons el curs 2014-2015.

cartelLLUM8JUNY

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: