10 motius per anar a la manifestació Per l’educació pública cap retallada. Dissabte 27 d’octubre a les 18h, Pl. Urquinaona (5.30 a les Jardinets de Gracia per anar tots junts).

1.- Perquè convoca TOTA la comunitat educativa.

2.- Perquè ja estem patint les retallades més greus des que es va instaurar la democràcia. No són paraules, són xifres: davallada del 13% de la inversió, 3.000 professors menys i 30.000 alumnes més. Es tornen als pressupostos del 2007, però amb 148.000 alumnes més.

3.- Perquè, a les escoles, això s’ha traduït en que els professors de baixa no seran substituïts fins passats els 10 dies lectius (gairebé 15 dies, en realitat), i hi ha menys hores d’atenció per les criatures amb necessitats especials, menys mestres, menys beques de menjador i material escolar i més alumnes per classe.

4.- Perquè les polítiques d’austeritat provocaran més retallades.

5.- Perquè Catalunya, abans de la crisi, ja era la regió d’Europa que menys invertia en educació respecte la riquesa que genera.

6.- Perquè 1 de cada 4 nens viu sota el llindar de la pobresa i som el país on més han crescut les desigualtats socials.

7.- Perquè les taxes universitàries s’han incrementat un 66%, mesura que ha convertit la nostra universitat en la quarta més cara d’Europa.

8.- Perquè les subvencions a les escoles bressol públiques s’han reduït un 51% per un 10% a les privades.

9.- Perquè, ara que Catalunya pensa com vol ser i està convocada a les urnes el proper 25 de novembre, no hem de deixar que les retallades en educació, devastadores pel que fa a la pretesa igualtat d’oportunitats, passin interessadament a un segon pla.

10.- Perquè entre tots hem de construir un mur de contenció contra el desmantellament de l’intent d’estat del benestar que teníem i els serveis públics. O això o la caritat i la policia acabaran fent les polítiques socials.

Fins aquí (només) 10 motius. En teniu més?

Nos veim el dissabte a les 5.30 a les Jardinets de Gracia per anar tots junts. Te esperem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: