Resultats de la primera volta

La primera volta de les votacions per escollir el nom de l’escola ha tingut un 80% de participació i ha acabat amb els resultats següents:

 • Escola Trencadís :14 vots
 • Escola L’Univers: 12 vots
 • Escola Imagina: 12 vots
 • Escola El vapor Nou: 9 vots
 • Escola La Colometa: 5 vots
 • Escola Marta Mata: 5 vots
 • Escola L’Atzavara: 5 vots
 • Escola Federica Montseny: 5 vots
 • Escola Llavors de Gràcia: 4 vots
 • Escola La Marieta: 3 vots
 • Escola La Rumba: 2 vots
 • Escola Imagina’t: 2 vots
 • Escola (nom d’un arbre): 1 vot
 • Escola Morató Aragonés: 0 vots
 • Escola Astres:0 vots
 • Així doncs les 3 candidatures que passen a la segona volta són:

 • Escola Trencadís
 • Escola L’Univers
 • Escola Imagina
 • 9 respostes a “Resultats de la primera volta

  1. Hola!

   Enhorabona per la participació, però crec que tenim un compte pendent amb aquest tema… com pot ser que no hi hagi eines perquè TOTES les famílies votin?

   I enhorabona per les candidatures escollides en aquestes primàries!!! Ara algunes necessiten mans!!! qui s’apunta???
   Llàstima que no hi hagi cap candidatura femenina…

   Noel, l’advocadessa del diable….

   M'agrada

  2. Bon dia, a tothom
   He estat dubtant de si escriure aquest correu o no, però finalment ho faig i ja veurem què passa¿?

   Divendres en el recompte dels resultats de les votacions va sorgir el dubte de si agafar les primeres 4 candidatures enlloc de les 3. La idea va ser tan de la direcció de l’escola com d’alguns membres de la comissió del nom.
   Va semblar que sortien bastant diferenciades les candidatures en dos blocs, les 4 primeres (entre 9 i 14 vots) i les restants (entre 0 i 5 vots), algú deia que potser hi havia un % més ampli de gent representada agafant les 4, que potser sent 15 finalment les candidatures agafar-ne només 3 eren molt poques…
   Per altra banda, però, es va dir que ja hi havia un criteri decidit, i que la gent de les candidatures guanyadores, o d’altres, podien no estar d’acord a canviar les normes una vegada feta la votació.

   Hi va haver comentaris de tot però el que va prevaldre va ser el de no trencar la normativa que s’havia decidit. Es va pensar que això podia no agradar a altres pares i que era millor no buscar problemes.

   Em sembla molt bé la decisió presa, crec que des de la comissió de nom van prendre la decisió que els hi tocava.

   Tot i així, m’he quedat amb el cuquet i penso que no està de més deixar el tema a l’aire i que la decisió no recaigui en la comissió del nom.
   Si hi hagués un concens prou ampli de gent amb la voluntat de poder obrir a 4 les candiatures penso que estaria bé fer-ho. Es va suposar que la gent hi estaria en contra i que sobretot els de les candiadatures guanyadores s’enfadarien, però jo ho poso en dubte.

   De fet el més important és trobar un bon nom per l’escola i això hauria d’estar per sobre de si s’ha fet d’una manera o d’una altra. I que el nom guanyador tan ho serà si hi ha 3 candidatures com si ni ha 4.
   Crec que l’important no és guanyar sino trobar un nom que agradi a la majoria de pares. Va semblar que erem bastanta gent que ens sabia greu que el Vapor Nou es quedés a les portes….Penso que si és un nom amb un suport prou ampli potser estaria bé que tingués una segona opció.

   No sé si podríem deixar que l’objectiu, prou important com el nom d’una escola, passés per sobre les formes i de “possibles” malentesos entre les persones.

   Bé, doncs aquí deixo el tema… i les meves reflexions…

   Ja direu (i perdoneu…)

   muntsa

   M'agrada

  3. (després d’aquest primer comentari hi ha hagut tot de correus a favor i en contra d’afegir la 4a candidatura. Deien que millor fer les exposicions aquí al web perque arribin a tothom…)

   hola,

   després de les opinions de tots ja no sé per on passem ni que hem de fer… ¿?

   Suposo que queda clar que ho hem volgut fer de la manera més correcta/democràtica possible i amb l’aprovació de tothom, sense saltar-nos res ni ningú, però que a vegades les circunstàncies ens portaran a haver de ser una mica flexibles i això també és bo i democràtic (si es fa be fet). Només miràvem quina opció es podia fer amb el poc temps que hi ha, però bé, no vull donar més voltes perque crec que ja s’ha dit bastant tot.

   Ara per ara, crec que hi ha dues opcions. L’opció de deixar-ho estar o l’opció de convocar una assemblea extraordinària per demà mateix.

   M’he mirat les actes i he buscat els estatuts però no he sabut trobar com s’ha de fer per convocar-la i quin mínim de gent ho hem de fer. Si algú em pot tirar un cable ho agraïria.

   Si us sembla i qui en tingui ganes ho podem acabar de parlar aquesta tarda sortint de l’escola i mirem si ho seguim intentant o ens oblidem del vapor nou….

   Fins ara,
   muntsa

   M'agrada

  4. Títol: El millor dels noms?

   Volia aportar la meva al debat:
   1) Una setmana abans d’iniciar les eleccions teníem per escrit que escolliríem tres candidats si hi havia més de 5 candidatures. I un mínim de tres dies abans se sabia que hi havia més de 15. Llavors era rellevant dir que això era sorprenent i que potser calia ampliar al nombre de candidatures a la segona volta. Un cop fet l’escrutini aquest argument és difícil de defensar
   2) Fa dues assemblees i amb el primer comunicat de l’AFA sobre l’elecció del nom es tenia per escrit i assumit que es feien dues voltes. Una setmana abans de l’escrutini una conversa entre 4 o 5 mares i pares fora l’escola plantejava fer més de 2 voltes. Aquest pot ser el següent replantejament del procés?
   3) Divendres passat, dia del pimer escrutini, érem pocs a l’escola. I allà es va generar el debat de si el Vapor Nou hauria de passar a la segona volta tot i que no l’havia passada. Se’m deia: Bé, però si estem tots d’acord, per què no? Però com aconseguir el tots? Qui som tots? Els que estàvem allà? El yahoogroups? Ja no hi havia consens aquell dia, ni n’hi ha hagut al yahoogroups. Hem de forçar ara una votació sobre el tema?
   4) Finalment, penso ara que la qüestió ja no rau en quin és el millor dels noms. Si no que el nom hagi estat escollit en un procés amb el màxim de garanties. I penso que és la raó de fons de cara al bon funcionament de les relacions d’organització entre mares i pares de l’escola en un futur, és a dir, que siguem capaços d’assumir i respectar les decisions.

   M'agrada

  5. Hola a tothom!

   Després d’un intens debat amunt i avall, em quedo amb la sensació que ha estat una pena no haver estat capaços entre tots de decidir de manera oberta i tranquila si la quarta candidatura tirava endavant. No crec que fos una cosa complicada, però està clar que entre tots no n’hem sabut.

   Dit això, gràcies a la comissió del nom per la feina feta i els esforços i temps invertits. I també gràcies a les persones que han pensat que, més enllà del procés, hi havia arguments per incloure la quarta candidatura a la votació final. I així ho han expressat obertament i amb tota franquesa.

   Crec que repensar una norma ha de ser sempre possible si hi ha el consens necessari. Què en penseu?

   Diana

   M'agrada

  6. Sí, realment de tot el debat la conclusió que se’n pot treure és que ens queda molt camí per recórrer. És important que sapiguem respectar les normes i les decisions preses en assamblea però també que sapiguem gestionar els problemes i els debats.

   No totes les decisions que preguem en assamblea seran sempre vàlides i a vegades s’haurà de tirar enrere o modificar o redireccionar o… Ens podem equivocar i sobre la marxa haurem d’anar construint, fent i desfent.

   Crec que tot plegat no hauria de ser taaan complicat i en un futur s’haurà de buscar la manera més fàcil de treballar.

   Busquem un “tots” que no sé qui som ni com s’hi ha d’arribar. Des de la proposta de la 4a candidatura l’hem buscat però no l’hem trobat. I sí, ho hem intentat pel yahoogroups, per la web de l’afa o fins i tot pensàvem en una assamblea extraordinària (ara veig en un correu que ni així estaria bé¿?) De veritat que ens falten eines per poder funcionar.

   Així, doncs, ja vaig demanar perdó pel correu que enviava, tot i que no em pensava que arribaria tan lluny. De veritat que tot plegat m’ha semblat que se n’ha anat de mare, però què hi farem.

   Segueixo pensant que el nom de l’escola era una raó prou important i que totes les condicions que s’havien donat i els dubtes que havien sorgit eren prou significatius com perque arribessin al “tots” i aquests decidissin passant per sobre de la comissió del nom (comissió que per cert tenia les opinions totalment dividides).
   Nom de l’escola que no serà per els quatre pares que estem fent aquest debat sino que serà per molts nens i nenes, pel barri, pels mestres, per un futur…

   Doncs, res, assumirem i respectarem les decisions, però això sí, deixant palès que ens queda molt camí per recórrer.

   Tinguem la festa en pau! i que divendres sigui una bona inauguració!!

   muntsa

   M'agrada

  7. Per dir-hi la meva.

   Des del meu punt de vista ningú hauria (ni ha) posat en dubte la legitimitat de les eleccions ni la transparència en la qual aquestes han transcorregut. Hi havia unes normes i aquestes s’han executat tal com en el seu moment entre tots vam acordar. Em sembla que això ningú ho pot discutir.

   Però dit això, uns membres de la comunitat (i no hauria d’importar si 1 o 100) han cregut que disposaven de suficients arguments per demanar al sistema (comunitat) que els escolti una proposta i que després sigui la mateixa comunitat quei decideixi si la proposata és viable o no. Ningú ha cridat a la insubmissió, ni ha la revolució, només una veu ha demanat ser escoltada dins el marc legítim del sistema. Penso que això no ens hauria de fer por.

   En tot cas davant nostre tenim el repte de trobar els mecanismes perquè en endavant les coses es puguin fer i de manera senzilla.

   Ferran

   M'agrada

  8. Hola a tothom,

   he de reconèixer que en un principi no em semblava bé la possibilitat d’incloure
   una quarta candidatura donat que les bases de les eleccions eren clares i havien
   estat votades assambleariament. Però reflexionant i llegint els arguments que
   heu anat plantejant, he de dir que ara ho veig d’una altra manera. Estic d’acord
   amb el Ferran. No es tractava de decidir via yahoo si canviàvem ara les normes o
   no. Es llançava la proposta de reunir-nos de nou i poder replantejar
   democràticament una decisió que es va prendre en el seu moment i que es va
   creure que era vàlida en funció de les expectatives que teníem llavors.
   Estem aprenent a funcionar com a AFA i debats d’aquest tipus segurament que en
   seguirem tenint per diverses qüestions que aniran apareixent. Això vol dir que
   estem vius i que entre tots volem fer una escola millor per als nostres fills i
   filles.
   Sigui com sigui, crec que hem de millorar el nostre funcionamet i veure quin pot
   ser el sistema per a revisar les decisions preses i corregir-les si creiem que
   és necessari (segurament alguna vegada ho creurem).
   Dit això, moltes gràcies a la comissió del nom per la bona feina feta, crec que
   això no ho posa ningú en dubte.

   Xènia (leo_lluna)

   M'agrada

  9. M’ho havien explicat, que hi ha un grup de pares al foro que no accepten els resultats de les votacions, però no m’ho podia creure, i entro aquí i ho sembla. Porto dies intentant mantenir-me al marge i no participar en aquest despropòsit, per tal de no molestar a ningú, per tal de evitar qualsevol tipus de mal rollo. Però avui no he pogut mes.

   Desprès de tot el que s’ha dit aquí , avui ja es surrealista: algú torna a insistir proposant ¡en el foro! fer en petit comité un sucedani de votació demà, 10 minuts abans de l’ultima ronda de les votacions, per modificar les normes en un ultim intent de imposarnos una candidatura de forma irregular en la final: això no es aprendre, es voler aconseguir colar una candidatura costi el que costi. S’ha “embrutat” el procés y si al final, es decideix que es pot votar i a mig procés canviar les regles i col•locar en l’ultim moment com una finalista més, una candidatura que va quedar fora, d’això se’n diu fer trampes. Alguns ens sentim pressionats per la vostra insistència, i alguns pares es resignen impotents “es que si son majoria…”

   personalment fa dies que vaig decidir que no penso votar res que no sigui un nom entre les TRES finalistes, perquè votar el que plantegeu vol dir participar en les trampes i es del tot inadmissible. Tan se val que ho decideixi “la majoria” ja que per molt que la majoria voti demà SI a les trampes, això no es democràtic ni ètic ni res de res.

   Fareu el que vulgueu, llegint aquest misatge veig aneu a la vostra, incomodant a alguns pares que, com jo, hem triat resignar-nos per evitar enfrontaments, però després del que he vist en aquest foro, tinc clar que si aixó es permet, us podeu oblidar de que la nostra família participi, ni us doni suport a res, ni vagi a cap reunió del AFA . Els altres pares ens haurem de resignar a la dictadura de la majoria, i al vostre tot s’hi val. Llegint el foro, veig que tenen raó els que em van dir que us alimenteu uns als altres, i us doneu la raó a les irregularitats sense raonar el que es correcte i el que no ho es, el que es legal i el que no ho es, el que es acceptable i el que no ho es, i el que em fa por, es que alguns de vosaltres, sou de l’AFA! (i pot ser que fins i tot de la Comissió del Nom?!)

   Hi han tres finalistes, i si al final voteu SI a canviar les normes per que una quarta que va quedar fora de la final es “coli” a la final (en contra dels votants, que van decidir deixar-la fora), els resultats i el nom guanyador no serà vàlid, i per “irregularitats” en la votació, s’haurà d’impugnar el procés, demanar la nul•litat i s’hauria de repetir.

   Personalment, em faria molta vergonya aquest descrèdit de l’escola del meu fill

   Jo vaig votar El Vapor Nou amb molta il•lusió, però he respectar que els votants van decidir que no estigues a la final. Aquesta candidatura no mereix guanyar amb trampes, ni quedar finalista amb irregularitats. No es mereix guanyar arrossegant l’etiqueta de que va ser “imposada”. Tampoc s’ho mereixen les tres i només tres finalistes legitimes: TRENCADÍS, L’UNIVERS I IMAGINA, que ho son perquè així ho van voler els votants. Ni s’ho mereix l’escola, ni els alumnes, ni l’equip, ni les famílies. Fa dies que sento vergonya i m’he callat, tot i que pel que veig, hi ha algú que li dona igual, i segueix erre que erre, pressionant amb boniques paraules (“justícia”, “majoria” “l’important no es aixó sino el contingut” …). Espero que ni la comissió del nom, ni l’equip directiu, ni l’AFA, es deixin portar per la pressió d’aquesta ¿majoria? i no participin en la corrupció de donar suport a les irregularitats que proposeu, perquè no es un tema de “desconeixement” ni de “hem d’anar aprenent”… Si llegiu aquest foro, trobareu més d’un missatge que us ho han explicat, i ja veig que heu passat de tot, i encara un de vosaltres ha tingut ¿l’ironia? de proposar en un foro una votació demà, 10 minuts abans de l’ultima ronda!, amb l’increïble argument de “hem d’aprendre ”. Estic molt decebut d’aquesta “democràcia” mal entesa..

   Lamento molt si he molestat a algú. Per res del món voldria tensions amb els pares de l’escola del meu fill, només volia fer pales en aquest foro on us trobeu que encara que no fem pressió ni soroll com vosaltres per que no volem conflictes, els que no entrem al foro també existim i no ens mereixem la manipulació que proposeu en el procés de votacións per triar un nom democràticament entre tots

   Agrairia molt que a la festa no insistiu amb aquest desproposit, i fem l’esforç d’oblidar-ho i gaudir de la tarda, i ens ho podem passar bé tots plegats. I agrairé molt a la comissió del nom que continuï amb la seva línea de vetllar pel compliment de les normes establertes durant tot el procés i no permeti irregularitats, tot i que puguin tenir el suport de la “majoria”.

   Es tot el que porto callant aquests dies i el que més desitjo es que no hi hagi “grupets de poder” dintre de les famílies i respectem l’AFA sense pixar fora de test. Alguns no ens agrada manifestar-nos davant d’aixó per evitar malrollos, però existim.

   Demano disculpes si a algú li ha molestat que no m’hagi tragat més el que penso, i aquest missatge sincer.

   M'agrada

  Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  A %d bloguers els agrada això: